Община мъглиж - официален сайт

Съобщение

     В изпълнение на НАРЕДБА № 15 от 8.04.2004 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности Общинска администрация Мъглиж Ви уведомява:

     1.На 7, 8, 9, 10, 11, 12 май 2015год. от 08.00ч. до 18.00ч, ще се проведе третиране на маслодайна роза с препарат „Децис” 2,5 ЕК, карантинен срок 7 дни, при доза 40 мл/дка.

     2. Подлежащи на третиране терени са в местност “Мутафчийска чешма”, площ 210 дка, отстоящи от населеното място на 5 км., отстояние от съседното селище на 5 км.

Вземете мерки за предпазване на пчелните семейства и домашните животни от отравяния!

                                                                          ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ

 

СЪОБЩЕНИЕ

  Във връзка с извършването на строително-монтажни работи на моста над р.Тунджа при с. Юлиево, временно се ограничава движението на моторни превозни средства от 07.05.2015 год. до приключване на строително-монтажните работи по съоръжението.За предвижване да се използват обходни маршрути.
                                                                       Общинска администрация
                                                                                      гр.Мъглиж

 Good Performance tracking counterGood Performance tracking counterGood Performance tracking counter

Времето в Мъглиж

25°C

Сряда, 06.05.2015 г.
14:26 ч.

Мъглижки манастир

Манастирът „Свети Николай“ е основан е по времето на Втората българска държава и сведенията за него са оскъдни. Според преданието манастирът бил основан от цар Калоян през 1197 г. след победата му над кръстоносците в битката край Мъглиж.

Анкета

Доволни ли сте от развитието на града?